Бивши официр Кфора Кристијан Каш: ЦИА у Бондстилу обучавала албанске терористе


Кристиан Каш

Бивши официр Кфора, норвешки мајор Кристијан Каш, који је био у служби на Косову, тврди да су Американци у бази Бондстил на Косову обучавали албанске терористе.

„НАТО је имао око Бондстила пет километара безбедносну и 25 километара ваздушну зону, којој МУП и српска војска нису имали приступ. Ја сам сликао терористе из те зоне“, каже Кеш.

„Причао сам са Торстеином Шакером, који је био норвешки шеф Кфора, питао сам га шта се дешавало у Бондстилу, рекао ми је да се не сећа. Један официр британске академије који је био тамо рекао је да је јасно да су терористе обучавали Американци, који су обучени по америчкој школи комплетно“, додао је он за „Српски телеграф“, а преноси Танјуг.

Каш је додао да је високи службеник Унмика Џо Мекалистер спреман да сведочи против Фљорима Ејупија, који се доводи у везу са убиством Оливера Ивановића. „Са Мекалистером сам се упознао 2013. и од тада смо у контакту. Он је и дан-данас бесан на сву неправду која је почињена Србима на КиМ. Осећа огромну жеђ за правдом. Као и ја. Осећам неописив бол за жртве и кајање“, каже Каш.

Он додаје да је Мекалистер открио да је Ејупи радио директно за америчку ЦИА. „Поуздано знам да га је ЦИА обучила, да је после експлозије аутобуса ‘Ниш експреса’ скривен у Бондстил и да одатле није побегао, како се прича, већ је ЦИА организовала његово склањање из базе“, додаје Каш.

Каш сматра и да НАТО није организација за мир већ за прљаве игре, као и да је разлог за бомбардовање Србије искључиво велики новац који се слио у индустрију оружја. Он се путем листа обратио и српском председнику Александру Вучићу.

„Председниче Вучићу, молим Вас да позовете Џоа Мекалистера у Србију и да дозволите правду за жртве на Космету“, поручио је норвешки мајор.

Повезано: Бивши официр Кфора: Ејупи је поставио бомбу али је радио за ЦИА и пуштен је из Бондстила

Извор: Б92


Напиши коментар