Дијалог Црне Горе и СПЦ је осуђен на крах: Владу Цг заступа творац закона


Архивска фотографија: Сусрет представника цркве и државе одржан 14. фебруара у Вили „Горица“

Судећи по саставу преговарачког тима Владе Црне Горе који би требало да укрсти копља са правним експертима Митрополије црногорско-приморске и епархија СПЦ о спорним одредбама Закона о слободи вероисповести – дијалог је осуђен на крах.

Наиме, Владу ће заступати министар правде Зоран Пажин, идејни творац закона због којег су и устали верници СПЦ. То је човек који је изрицао пресуде убијеном власнику „Дана“ Душку Јовановићу… У истом тиму је и шеф кабинета премијера Марковића, Драгољуб Баћо Булатовић, рођени брат Булата Булатовића ипођакона „одметнутог“ дела такозване ЦПЦ. Баћо, који је био заменик директора бјелопољског затвора, на волшебан начин избегао је одговорност после бекства Јовице Зиндовића, који је робијао због убиства. Тадашњи директор оптуживао је Булатовића да је Зиндовићу омогућио бројне погодности, па је приликом посете „болесном оцу“ притвореник и одмаглио. А Баћо је из казамата „атерирао“ у кабинет премијера.

Декан Правног факултета у Подгорици Анета Спаић такође је члан тима. Супруга је шефа црногорске дипломатије Срђана Дармановића, познатог по жељи да се бави и „сређивањем стања“ у СПЦ и комшилуку. Ту је и адвокат Никола Мартиновић, јавности познат као партнер Ане Ђукановић, сестре Мила Ђукановића, у спорној приватизацији „Телекома“. По писању медија пре две године, изабран је за правног и финансијског саветника Владе за реализацију пројекта валоризације увале Буљарица, за који је заинтересована катарска компанија ЦДЦИ.

Баш та арапска земља, како се спекулише у јавности, бацила је око на атрактивна приморска имања Митрополије, па је, наводно, и то интересовање за луксузне локације „погурало“ усвајање накарадног закона. Кад се све сабере, тешко да ико верује да ће се са оваквим Владиним стручњацима доћи до решења.

Аутор: Милутин Секуловић
Извор: Новости


Напиши коментар