Корона вирус у Србији: Нова жрта и нови 71 случај оболелих


У Србији је потврђено да има 71 нов случаја коронавируса, а укупан број заражених је 528.

Од последњег извештаја до 15 часова 27. марта 2020. године тестирани су узорци 259 особа, од којих је 71 узорак позитиван и 188 их је негативно на нови коронавирус. Од потврђеног 71 случаја, њих 48 је хоспитализовано.

До 15 часова 27. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 1715 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Још једна жртва коронавируса у Србији, укупно 9

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине данас по подне је преминуо 62-годишњи пацијент из Кикинде инфициран коронавирусом.

Упркос вишедневној интензивној борби лекара и другог медицинског особља, на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) данас по подне је преминуо мшкарац, саопштила је Покрајинска влада. То је данас други потврђен случај.

Раније данас је потврђено да је мушкарац стар 62 године, који је умро пре два дана, био позитиван на коронавирус.

Ту вест је потврдио в .д. директор Завода за јавно здравље у Шапцу Бранко Вујковић на конференцији за медије.

Према његовим речима, пацијент је имао и друге здравствене тегобе, гојазност, хипертензију и дијабетес.

Када је реч о мушкарцу који је применуо у болници у Шапцу, Кисић је истакла да у том случају још нема повтврђеног податка о инфекцији коронавирусом.

Кисић Тепавчевић рекла је, међутим, да још нема потврде инфекције коронавирусом код преминулог мушкарца из Шапца, тако да је, према званичним подацима, у Србији досад од последица коронавируса преминуло осам особа, укључујићи и последњи случај у Клиничком центру Војводине.

Извор: Б92


Напиши коментар