Корона вирус у Србији: Од синоћ укупно заражена 41 особа, 1 излечен


У Србији је данас до 8.00 часова јутрос регистрована 41 особа заражена од корона вируса. Званично први пацијент оболео од корона вируса – излечен.

Од ноћас је тестирано укупно 256 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Од 18 сати јуче тестирани су узорци 18 особа од којих је шест позитивно и 11 негативно на нови корона вирус.

Стање најтеже оболелог пацијента зараженог корона вирусом у Србији је боље, а он је пребачен из Опште болнице у Кикинди у Клинички центар Војводине, рекао је синоћ покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић. Нагласио је и да је заражени пацијент у Општој болници у Панчеву доброг општег стања и додао да очекује да ће следеће недеље бити отпуштен кући.

Први пацијент у Србији излечен од корона вируса

Најлепша и најоптимистичнија вест стигла је ноћас нешто мало пре поноћи. Наиме, из Клиничког центра Војводине су саопштили да је и званично први пацијент оболео од корона вируса – излечен. Његови налази су били негативни и пуштен је на кућно лечење.

Ако затворе школе, настава на РТС-у и Јутјубу

Иако надлежни тврде да прекидање наставе у школама тренутно није најбоља опција, није да се о њој не размишља. А идеја је да ако до ње дође, буде организована својеврсна настава која би се емитовала на РТС-у, али и друштвеним мрежама!

Извор: Блиц


Напиши коментар