Наша Јелана Иванчић је најбоља математичарка света!


Јелана Иванчић, вишеструки шампион на европским и светским такмичењима из математике, неколико пута званично најбоља математичарка света!

Ученици Математичке гимназије у Београду, њих шесторо, освојили су једну златну и пет бронзаних медаља на међународномЈелана Иванчић такмичењу „Romanian Master od Matematics“.

Злато је и овог пута однела Јелана Иванчић, вишеструки шампион на европским и светским такмичењима из математике, неколико пута званично најбоља математичарка света!

На такмичењу је учествовало 19 најбољих светских средњошколских репрезентација, а неке од њих су из Русије, САД, Румуније, Француске, Велике Британије.

Остали чланови екипе Србије, постигли су следеће резултате:

Добрица Јовановић – бронзана медаља
Вукашин Михајловић – бронзана медаља
Ирина Ђанковић – бронзана медаља
Милош Милићев – бронзана медаља
Јован Торомановић – бронзана медаља

Њихови лидери били су Душан Ђукић и Никола Петровић.

Бројни успеси

Добитница златне медаље, Јелена Иванчић, већ је поносни носилац титуле најбоље математичарке света у такмичарској математици. „Mirzakhani“ награду освојила је на Интернационалној међународној олимпијади 2019. године, а три пута је награђена као најбоља у конкуренцији за девојке на Европској Математичкој Олимпијади.

Иначе, Јелена Иванчић од 2017. године добија стипендију за изузетно надарене ученике и студенте, од када и остварује велике успехе на математичким такмичењима.

Јеленини изузетни резултати донели су јој још једно признање – титулу младог хероја Србије и прво место на конкурсу „Youth Heroes“.

– Одувек сам волела математику. Од како сам уписала Математичку гимназију у 7. разреду, веома брзо сам напредовала. Радила сам доста, али сам уживала у томе и имала сам одличне резултате од почетка. Та два, рад и резултати, међусобно су се преплитали, и ето ме где сам сад – рекла је Јелена.

Извор: uziceoglasnatabla.com , Искра


  • 284
    Shares

Напиши коментар