Ова нова куга вероватно неће, али Косово ће бити фактор уједињења народа!


Драмски писац Синиша Ковачевић је гостујући у емисјији „Скенирање“ у продукцији Хелмкаста казао да је једино прихватљиво разграничење са Албаницима, што се њега тиче, на Кошарама.

Ковачевић је оценио да би „свакака врста одрицања територије била велеиздаја“.

Ковачевић је оценио да никако новонастала ситуација са корона вирусом не би смека да се користи за политичку пропаганду и кампању, већ да се озбиљно као друштво и држава морамо да имамо озбиљан и јединствен прилаз овој ситуацији. Он је оценио да је извесно да ће због новонастале ситуације и избори бити одложени. На питање да ли ће опозиција окупљена око Савеза за Србију изаћи на те одложене изборе, Ковачевић је рекао да он може да одговори у своје, али не у име Народне странке чији је потпредседник да – неће, ако се услови не промене.

„Како сада признати да ће ти избори пропасти. Шта би урадио нормалан политикус са малим политичким талентом у том тренутку?

Он би тај хендикеп претворио у предност. Сада се њему пружа идеална прилика да изађе опозицији у сусрет. У сваком злу има нечег доброг. Зашто сада Вучић не искаже елементе државничког дара и позове комплетну опозицију? И убеђен сам да би опозиција пристала на неке уступке. Довољно би било да асистенте са једнаким правима , добију министар информисања, локалне самоуправе и полиције. И да Бијошевић добије асистента с једнаким правима одлучивања , да се помери за шест месеци и ето онога што је опозиција тражила. То је начин да изведете Србију из тог унутрашњег конфликта. То се неће догодити, јер Вучић показује исту врсту понашања као Милошевић, не да ништа,не да ништа а онда да све када буде притеран уза зид“, рекао је Ковачевић.

Он је оценио да озбиљне нације у критичним ситуацијама , каква је сада са вирусом короном, пронађу те унутрашње факторе кохезије и истакао да „смо ми превећ посвађани да је то могуће“.

„Ми смо постали народ лишен емпатије“, казао је Ковачевић.

Он је истакао да се нада да ће „све добро да се заврши и да ћемо из ове ситуације са короном изаћи са минималним бројем жртава“.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић

Извор: Правда, КМ Новине


Напиши коментар