Позориша се селе на интернет“: Дечје представе уживо на друштвеним мрежама


Фото/Илустрација

За време ванредног стања спроводиће се мере Владе Републике Србије о забрани окупљања, али наша позоришта нису затворила своја врата. Из затвореног простора селе се на интернет.

Позориште лутака „Пинокио” ће играти представе без присуства публике у свом редовном термину сваке суботе од 12 сати и преносиће их уживо преко друштвених мрежа – Јутјуба, Фејсбука и Инстаграма. Најмлађи ће имати прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама овог позоришта као што су „Три прасета”, „Пепељуга” и „Лепотица и звер”.

Театар „Вук” ће такође организовати извођење и читање српских народних бајки уживо на интернету.

Желимо да свим нашим малишанима улепшамо ове дане које морају да проводе код својих кућа и да их на овај начин не оставимо без културних и едукативних садржаја који су неодвојиви део њиховог одрастања и образовања. У наредним данима упутићемо позив и осталим позориштима која имају техничке могућности да се прикључе овој акцији. Наши најмлађи гледаоци прву представу могу да очекују већ ове суботе, 21. марта – изјавила је Гордана Гонцић, подсекретарка за културу Града Београда.

Извор: Беоинфо, Блиц


Напиши коментар