Прогон Приштине: Оптуже Србе, па онда тек траже сведоке и доказе


Приштина, Фото/Илустрација: Википедија

Више нема никакве сумње да „Специјално одељење суда за ратне злочине у Приштини“ постоји само због прогона Срба – готово све оптужнице су по правилу без основа и без доказа

Кадија те тужи, кадија ти суди. То се најбоље види на примеру Специјалног одељења суда за ратне злочине у Приштини. Јер овај суд, који је почео да ради јуна прошле године, има два судска већа, односно шест судија. И сви су Албанци.

Иста је слика и у Специјалном тужилаштву по чијим оптужницама се суди. Зато нема дилеме – сакупљени су за прогон Срба, што потврђују и оптужнице против наших сународника, које су по правилу без основа и без доказа.

Према наводима српских адвоката, таква је и оптужница против Зорана Ђокића (43) из Пећи, против кога је покренут први судски процес пред овим судом. Иако је досад безброј пута долазио на Косово, где је протеклих година и радио, чак и при међународним организацијама, Ђокић је ухапшен пре годину дана када се враћао из централне Србије на Космет. Ухапшен је у аутобусу у којем је био са малолетним дететом.

Тужитељка је предложила осамнаест сведока, од којих је половина сведочила у корист оптуженог! Подизање оптужница против Срба са КиМ, а да се притом докази и не назиру, постало је пракса. Довољно је да неком Албанцу засмета што његов комшија не жели да прода имање, што можда хоће да поврати посед или планира повратак на дедовину, ето оптужнице. А у потрагу за „сведоцима“ и „доказима“ креће се после хапшења.

Поменути специјални суд досад није процесуирао ниједног Албанца, иако је познато да на Космету организовани криминал цвета и зна се да је то подручје оаза за терористе.

Тај специјални суд има једну мисију – да гони Србе како би се примирила албанска јавност, која ових дана страхује за даљу судбину „хероја“ из тзв. ОВК. Зато је ваљда пред суд доспео и случај убиства Оливера Ивановића, а суди се „организованој криминалној групи“. Наравно, у тој групи су сви Срби.

Ауторка: Драгана Зечевић
Извор: Новости


Напиши коментар