Србији одобрено учешће на маневрима ОДКБ-а


Архивска фотографија: Словенско братство 2017. године

Земље чланице Организације договора о колективној безбједности (ОДКБ) сагласне су да се Србија прикључи земљама које ће учествовати у војним маневрима под називом „Несаломиво братство 2020”, потврдио је Тасу представник здруженог генералштаба ове организације, Владислав Шчегрикович.

Ова одлука је донијета на радном састанку ОДКБ-а у Москви, уприличеном поводом свих војних вјежби планираних за ову годину.

На састанку је постигнута сагласност да се представници Србије прикључе команди и учествују у вјежбама „Несаломиво братство 2020”, као и да се представницима Узбекистана дозволи да буду посматрачи.

Разговарало се и о учешћу представника Међународног комитета Црвеног крста и пограничних служби из земаља чланица ОДКБ-а.

На састанку у Москви, представници Русије, Јерменије, Бјелорусије, Казахстана, Киргизије и Таџикистана разговарали су са званичницима секретаријата и генералштаба ОДКБ-а о војнотактичким и командним питањима.

На московском састанку ОДКБ-а било је ријечи и о припреми других планираних маневара – „Ешалон 2020”, „Потрага 2020”, „Интеракција 2020” и „Границе 2020”, преноси Танјуг.

Подсећамо да је Војска Србије неколико година за редом учествовала у вежбама на руско-белоруско-српској вежби „Словенско братство

Извор: ИН4С


Напиши коментар