Тачи пуштен низ воду, Хоти солидарно неће у Вашингтон


Фото: Тв Мост

Хоти је отказао пут у Вашингтон и учешће на састанку 27. јуна у Белој кући на којем је требало да буде настављен дијалог са представницима Србије.

Хоти је на Твитеру написао да је, због ситуације настале због оптужнице Специјалног тужилаштва против косовског председника Хашима Тачија, обавестио специјалног изасланика САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела да не може да присуствује састанку 27. јуна.

„Због нових дешавања у Приштини због оптужнице коју је поднело Специјално тужилаштво, морам се вратити у своју земљу да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући“, објавио је косовски премијер на свом Твитер налогу.

Састанак у Белој кући у Вашингтону организовао је спацијални изасланик америчког председника за питање дијалога Београда и Приштине Ричард Гренел.

На тај састанак били су позвани Тачи и Хоти. Против Тачија јуче је обелодањен предлог оптужнице због злочина које је починио током сукоба на КиМ, као лидер ОВК.

Извор: vesti-online


Напиши коментар