Удружење породица киданпованих и убијених на КиМ: Нико неће смети да хапси Тачија и Весељија


Весељи и Тачи

Удружење породица киданпованих и убијених на КиМ саопштило је данас да не верује да ће Хашим Тачи и Кадри Весељи бити ухапшени. То удружење је подизање оптужнице оценило као фарсу и политичку игру запада.

Породице киднапованих и убијених на КиМ, оптужују и Фатмира Љимаја и Рамуша Харадинаја због злочина почињених у Клечки, Радоњић језеру, Лапушнику, Ликовцу и другим местима 1998.године.

„Нећемо Жуту кућу, имамо доказе за Клечку, Радоњић језеро, Ликовац, Лапушник и логоре за Србе 1998. године“, кажу у том удружењу.

Како је наведено, иако је оптужница Карле дел Понте и Дика Мартија подигнута за злодела почињена у „Жутој кући“, године су учиниле своје и сви докази о „Жутој кући“ су уништени.

„Ми имамо чврсте доказе – кости у крематоријуму и кречани у Клечки и Радоњић језеру. Починиоц Фатмир Љимај командант ОВК држао је логоре за Србе 1998. године у Клечки, Лапушнику, Ликовцу. Харадинај је творац масовне гробнице Срба 1998 у Радоњићком језеру“.

Без оптужнице за командну одговорност ОВК неће бити правде за српске и косметске жртве, поручује Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ.

Такође, поручују Ричарду Гренелу да нема дијалога са ратним злочинцима ОВК.

„Убеђени смо да је ова оптужница фарса, јер нико, ни Еулекс неће смети да хапси Харадинаја, Тачија, Љимаја и Весељија због страха од такозване војске ОВК Косова, наведено је у саопштењу.

Извор: Б92


Напиши коментар