Хрватски историчар: Срби су једини народ који је у 20. веку ратовао са пет највећих сила


Прича о Србима је прича о народу који је увијек сметао центрима моћи јер је одбијао да уђе у шаблоне, да се покори!

Ово предавање је прича о народу који држи у једној кеси све остале кесе, који има кутијицу од еурокрема, који је увијек сметао центрима моћи јер је одбијао да уђе у шаблоне, да се покори! Ово је љубавна прича о том народу и како сам се у њега заљубио, каже др Горан Шарић, млади хрватски теолог и историчар који је добијао пријетње смрћу само због тога што се дружио са Србима.

„Мој град у ком сам се родио и гдје живим… Ево овдје у овим зградама живјело је и до трећина Срба… С њима сам растао, с њима сам играо ногомет и тренирао бокс, то су ми биле прве љубави, први пријатељи, знао сам да нису такви… Нисам пристао на пропаганду, знао сам да нисте такви“, рекао је др Шарић на предавању својевремено одржаном на београдском Машинцу на којем је запалио масу која га је поздравила овацијама.

„Једини сте народ који је само у 20. вијеку ратовао са пет највећих сила“,- додао је он.

„Богу хвала, имао сам прилику да учим школе, да уђем у архиве и читав сам живот посветио истини о Србима“, казао је др Шарић додајући да се посветио миру и помирењу и тези да ако нисмо браћа да барем да више не ратујемо.

У својим предавањима тврди да је овај наш простор, а прије свега Србија, колијевка свјетске цивилизације, старије од Египта и фараона, као и да је винчанско писмо најстарије на свијету.

Прочитај још:

Хрватски историчар: Jедино решење за Србију је да већ једном напише свој наратив
Лазарови јунаци нису Турцима понудили поделу Косова, него су Мурата поделили на пола
Хрватски историчар: Да српска војска два пута није ослобађала Јадран од Италијана…

Извор: Све о Српској


Напиши коментар