Биковићева српска птица уз помоћ Џони Депа у походу на Холивуд


Милош Биковић. Фото: Милош Цветковић

Џони Деп ће учествовати у пројекту „Пафини“, који ће се радити у Србији. У нашој земљи у наредном периоду биће снимљено седам анимираних филмова, а један од јунака који ће се појавити у овом остварењу или неком следећем биће и птица из Србије.

Чувени Џек Спероу ће позајмити глас пингвину Пафину, а његов помагач у авантурама у којима спасава свет могао би да буде орао крсташ. Идеја да се креира један овакав јунак потекла је од глумца Милоша Биковића, који и кроз овакав формат жели да промовише своју земљу.

Нисмо још сигурни да ли ће то бити орао крсташ или нека друга врста животиње, али ће бити карактеристична за наше просторе. На овај начин, осим што промовишемо Србију, желимо да скренемо пажњу на угрожене врсте како бисмо подигли свест људи о том питању. Нисам још сигуран да ли ће бити у „Пафину“, али ћемо то да направимо – каже Биковић.

Серијал „Пафини“ биће микс комедије и апсурда и имаће чак 250 епизода у трајању од по пет минута. Прича прати авантуре пет арктичких птица, помоћника лукавог моржа по имену Ото, а међу њима је и Џони Паф, назван по глумцу који ће га тумачити. Ова симпатична дружина живи на пространствима Северног пола, где се свакодневно сусреће и бори с последицама загађења животне средине и отапањем вечитог леда на Арктику. Овај анимирани филм бави се важним друштвеним темама на авангардан и забаван начин како би скренуо пажњу јавности на актуелне проблеме с којима се наша планета сусреће из дана у дан. Не чуди избор да улогу има и орао, који је и у Америци омиљена животиња.

Депа у Србију, као што смо раније писали, доводи Андреа Јерволино, директор и оснивач продукцијске куће „Јерволино ентертејнмент“, која је потписала меморандум о разумевању с Министарством привреде Републике Србије и продукцијском кућом „Арханђел диџитал студиос“, у власништву Милоша Биковића, којим се предвиђа отварање студија за производњу анимираних садржаја који ће бити интелектуална својина државе Србије. Конкурс за пријављивање заинтересованих је у току, а планирано је запошљавање више од 600 младих људи из области кинематографије, дизајна и информационих технологија.

– Веома смо узбуђени што смо још једном постигли договор с Џонијем Депом, са којим смо раније сарађивали на снимању играног филма „Чекајући варваре“. Ово је први пут да један холивудски глумац учествује у продукцији краткометражних садржаја, и то анимираних, што је додатна потврда да је овај формат будућност филма и да смо на правом путу – рекао је Андреа и додао да су поносни што им је звезда таквог калибра указала поверење и што ће својим активним учешћем на овом револуционарном пројекту допринети развоју лика Џонија Пафа, кога ће тумачити.

Извор: vesti-online


Напиши коментар