Интегрисати и умрежити све Србе широм света уз јаку Србију (видео)


гости емисије

Треба искористити тренутак одласка на “светско ђубриште” садашње светске политике, Новог светског поретка и интегрисати и умрежити све Србе широм света, а то је могуће само уз снажну и респектабилну државу Србију, истакли су учесници емисије „ИН4Смисија” разговарајући о актулним политичким и другим питањима региона.

У емисији, која се синоћ могла пратити УЖИВО од 21 час на нашем јутјуб каналу, учествовали су историчар Саша Адамовић, и народни посланици Владан Глишић и Владимир Ђукановић.

Тако историчар Саша Адамовић каже да је ово време шанса да се кроз једну борбу, политичку, културолошку, геоплотичку, а ако треба и војну, заштите интереси Српског народа. “И добро је што доживљавамо ренесансу српске војске која израста у снажну силу, добро обучених кадрова и модерно опремљену” истиче Адамовић.

“Изазови пред Србијом су огромни, али ми смо све спремнији да заштитимо своје интересе ма где они били, јер само јака матица даје снагу српском народу.

“Срби су угрожени на Косову и Метохији, Република Српска је под великим притиском, како спољашњим, тако и унутрашњим да се укине, а живот Срба у Хрватској је трагичан. Срби су заправо свуда угрожени” – каже Адамовић, а посебо истиче положај Срба у Црној Гори. “Срби у Црној Гори се боре за свој идентитетски опстанак. На делу је друштвени инжињеринг који треба Србе да елимише и сведе на број “који није “реметилачки” фактор.

Ту је на делу и фалсификовање историје и тежња Мила Ђукановића да укине СПЦ. Ђукановић није урадио ништа што је непознато на том пољу” – тврди историчар Адамовић и додаје , ”први је Анте Павелић а други Јосип Броз Тито”. Адамовић посебно истиче снагу СПЦ показану у литијама, где се видела једна снажна и добра организација.

Народни посланик Владан Глишић на питање која је улога политичара у заштити права Срба у региону, одговара да је сазрело време да генерација политичара, и у позицији и опозицији, искористи тренутак за интеграцију српског народа. “Србија је довољно економски јака, не зависи од туризма као земље региона и треба искористити ово време за умрежавање свих Срба.

Предуслов за то је оснивање Министарства за дијаспору и српске интеграције. Имамо озбиљан потенцијал, који треба интегрисати културно али и економски, као и све оне који су нама наклоњени. Потребно је медијско, културолошко, информатичко повезивање, али, како сам нагласио, пре свега економско”.

Глишић каже да позиција званичног Београда није лака. “Ми имамо право да се мешамо и подржимо наш народ у Црној Гори. Концепт Ђукановића је антисрпски, и то није опредељење између Србије и Црне Горе, већ између Срба и Мила Ђукановића” закључио је Глишић.

Вучић више неће бити предсједник СНС-а

“Александар Вучић неће више бити председник СНС-а”, рекао је посланик и члан владајуће партије Владимир Ђукановић. Говорећи о актуелном положају Срба и изборима у Црној Гори каже да је “проблем Мила што 80% младих је српски настројено” и подсећа да је на изборима 2016.године ДПС фактички изгубио, али је разним коалицијама и мешетарењем задржао власт.

”Зато је и организовао ове изборе за 30.август, поред осталог, јер економски ефекти короне на туристичку привреду још неће бити тако видљиви, а то је и период када у Црној Гори борави дијаспора, за коју Ђукановић сматра да ће гласати за њега”.

Ђукановић је истакао и јединствен случај у свету, да се о цркви и стварању нове, разговара на партијском конгресу, као што је то био случај са ДПС-ом. “Мило даје себи за право да се меша у послове цркве, али не дозвољава да се црква меша у политику. Потпуно се слажем да Србија треба да помаже Србе у Црној Гори. Пре свега економски” јасан је посланик Ђукановић.
Гости емисије “Мисија” ИН4С дали су пуно право учесницима у литијама у Црној Гори, истичући њихову зрелост који мирним путем артикулишу свој протест. Када су у питању дешавања у Србији, сви очекују да ће се у најскорије време конституисати парламент и нова Влада.

Извор: ИН4С


Напиши коментар