Опозиција уместо против Вучића, започела кампању против Срђана Нога


Ових дана на друштвеним мрежама, можемо видети све учесталије нападе на Срђана Нога, који још од 20. Јуна, протестује испред Народне скупштине.

Оно што је веома чудно, јесте чињеница да ти напади долазе и од напредњака, али и од једног дела опозиције. Најгласнији у овим нападима су свакако чланови ДС-а, ССП-а и још неких странака које су у Савзеу за Србију. Портал “Директно” који финансира опозиција, је управо јуче објавио чланак под називом, “Срђан Ного каквог до сада нисте видели”. У том чланку, они потенцирају на томе, да Срђан Ного ради за напредњаке и Александра Вучића, иако за такве тврдње немају ниједан ваљани доказ и чак шта више, сви докази говоре управо супротно.

Као главни доказ за сарадњу Срђана Нога са напредњацима, портал Директно, је поставио слику Владимира Ђукановића и Срђана Нога. Међутим, они нису добро одрадили свој новинарски посао и нису истражили порекло слике. А ради се о слици, која је снимљена веома давно, још када су Срђан Ного и Владимир Ђукановић заједно похађали правни факултет, тада СНС није ни постојао као странка.


Ова слика је од стране, неких опозиционара дељена и на друштвеним мрежама уз констатацију, “ево погледајте све је јасно” иако никоме, није било ништа јасно, сем да је очигледна намера опзиције да из неког чудног разлога, уместо СНС-а, напада Срђана Нога, а у наставку текста ћемо и то анализирати.

Коментар на овој слици би могао да буде и: Владимир Ђукановић издао СНС и Александра Вучића и пришао уз Срђана Нога и народ, али није, јер то није истина, као што није истина ни да Срђан Ного ради за Вучића и напредњаке, ово је једноставно слика од пре више година и ништа друго.

Примера ради, присталице Срђана Нога, би могле да поделе слику , као што је ова испод и да констатују на друштвеним мрежама, да је Драган Ђилас издајник и сарадник Александра Вучића и напредњачке власти, али они то не раде, они позивају на уједињење целе опозиције, против напредњачке власти.


Опозициони портал “Директно” је у чланку о Срђану Ногу, поред већ виђене слике, поставио и слику, на којој се види како Срђан Ного, као наводно, шета са једним вођом навијача Црвене Звезда, притом нису навели, какве то има везе. Слика је мутна и не види се ни ко је на тој слици, али све и да јесте Иван Богданов, какве то има везе. Они нису истражили, када је та слика настала, да ли је можда Срђан Ного тражио подршку навијача за протесте, да ли га је можда заступао у неком случају, пошто је Срђан Ного правник, или је можда заступао неког његовог пријатаље. Све те могућности, опозициони портал “Директно” није истражио, па је јасно да је слика постављена са лошом намером и намером да се дискредитује Срђан Ного.

Анализа напада на Срђана Нога:

Значи имамо ситуацију где опозиција месецима не иде на протесте, бојкотује и не предузима ништа, Вучић убедљиво побеђује на изборима, они и даље ништа не предузимају, за сво то време Срђан Ного је испред скупштине и позива народ на протесте против режима.

Наравно, чињеница је да су са Срђаном Ногом били и десничари, који имају мало другачије методе борбе против диктаторске власти, него што то има Бојкот коалиција, али на крају крајева, они су се сви удружили против напредњачке власти.

И када су коначно кренули протести, одједном се појављују Драган Ђилас , Мариника Тепић и остали опозиционари, народ их је у једном тренутку отерао са протеста и јасно им ставио до знања да нису добродошли, па они одлазе да протестују у Нови Сад, јер је тамо мање десничара и обичног народа, који их не жели на протестима.

И у тренутку док се Срђан Ного, не као политичар, већ као грађанин, са народом , па и са тим десничарима, грчевито бори против диктаторског режима, уследио је напад са леђа и не, тај напад није дошао ни од напредњака ни од батинашке полиције, тај напад је стигао од опозиције.

А сада долазимо и до круцијалног питања, ЗАШТО!?

Свима је јасно, да ни Драган Ђилас , ни Мариника Тепић ни било ко други из опозиције није учествовао у позивнају на ове протесте, али је чињеница да са друге стране Срђан Ного, данима протестује испред народне скупштине и позива народ, али и ту опозицију, да му се придруже и када се коначно то и десило, уследио је напад опозиције.

ОДГОВОР је једноставан, Драган Ђилас , Мариника Тепић, Демократе и још неки политичари окупљени око СЗС, желе да из игре избаце десничаре и Срђана Нога и да они преузму протесте. Они су ове протесте видели као добру прилику за повратак на политичку сцену и своју самопромоцију, па су се брже боље прикључили народним протестима и грчевито покушавају да се наметну као лидери протеста, иако они нису организатори истих и немају ништа са њима.

Нажалост, као последицу ових напада против десничара, Срђана Нога и народа који је већ данима од стране бојкот опозиције, називан фашистима и хулиганима, имамо ситуацију да се протести гасе. Народ види да протесте преузимају политичари из СЗС и не жели да са њима учествује на истим протестима.

Чињеница је, да је опозиција окупљена око СЗС, у последњих неколико година, својим лошим идејама уништила сваки протест и сваки добар покушај да се зада ударац напредњачкој власти. Они су се посвађали и међу собом , па је један део СЗС, отишао на изборе , док је један део кренуо са БОЈКОТОМ, али без икакве идеје шта и како даље. Сада имамо ситуацију да су ту своју негативну енергију и безидејност пренели на ове народне протесте и они се сада полако гасе.
А сада анализа Срђана Нога:

Да не би испало да смо пристрасни и да анализирамо само опозицију окупљену око СЗС, анализираћемо и другу страну, тј. Срђана Нога и да ли је он стварно издајник.

Чињенице о Срђану Ногу:
 • Ного је био народни посланик у Народном покрету Двери, где се пожртвовано борио против напредњачке власти.Активно је учествовао у протестима са #1од5милионаИз народног покрета Двери је избачен, након великог притиска режимских медија, због ношења макете вешала са Вучићевим ликом, тада је проглашен за фашисту, а опозиција се оградила од њега, а Двери су га избациле из странке.

  Срђан Ного је и након избацивања из покрета Двери, наставио да иде на протесте и да протестује против напредњачког режима, а свој посланички мандат је дао народу, те се у скупштини представљао као посланик народа.

  Учесник је у безброј акција у којима се борио против извршитеља и многим људима је бранио куће, како их извршитељи не би запленили. У тим акцијама је чак, био и физички нападнут од полиције, све то нису биле политичке акције које за циљ имају самопромоцију, већ реална, герилска борба против диктаторког режима, борба за људска права.

  Никада до сада није био ни у једној влади, сада више није ни посланик, те нема никакву функцију.

  Нема своју политичку партију, већ на протестима наступа као и сваки други грађанин.

  После саобраћајне несреће које је доживео , када му је ауто уништен, Срђан Ного више нема свој приватни аутомобил, вози се градским превозом.

  Након дешавања на овим протестима и хапшења великог броја грађана, Срђан Ного је сву одговорност за упад у скупштину, јавно преузео на себе. Затражио је од надлежних да одмах ослободе грађане и рекао да је једино он одговоран за упад у народну скупштину.

  И после свих напада, једног дела опозиције на њега, Срђан Ного се не осврће на њих, већ позива народ на рушење напредњачког режима и на наставак протеста, до коначне победе.

Иначе Срђан Ного је јуче, напредњачком режиму поставио и протестне захтеве и нагласио да се са претестима неће одустати док они не буду испуњени или диктаторска власт не буде смењена.

Сагледавајући све ове чињенице , јасно је да Срђан Ного није никакав издајник и да не ради за Вучића, већ да је искрени борац против ове диктаторске власти. Са друге стране, упитна су и под великим знаком питања поједина деловања опозиције, почев од наступања једног дела опозиције на Вучићевим лажним изборима, па до вишемесечне неактивности на било каквим протестима, против власти.

Закључак:

Маните се теорија завера , свађа , нападања и покушаја преузимања протеста, не мора протесте да води ни Ного, ни Ђилас, ни Мариника Тепић, нека буду народни, а политичари нека учествују као грађани, без самопромоције, без очигледне жеље за скупштинском фотељом.

Ако се не престане са међусобним нападањем и оптуживањем, напредњаци ће владати још 100 година. Против ове диктаторске власти морају се сви ујединити и десничари и демократе и комунисти и обичан народ и сви остали, а када дође слобода и када се организују слободни и демократски избори, тада се изборите за свој програм, овако само правите услугу Вучићу.

Извор: Антибот


Напиши коментар