РЕМ спрема велики удар на ријалити програме


Савет Регулаторног тела за електронске медије наложио је стручној служби тог тела да изради обавезујући Правилник о времену емитовања ријалитија „присилног окружења“, према којем ће емитовање тог програма бити ограничено од 23 до 6 сати ујутру.

Ријалити „присилног окружења“ пре свега има штетан утицај на малолетнике, али и на читаво друштво, закључци су седнице Савета чланова РЕМ-а на којој се расправљало о овом правилнику.

На телевизијама са националном покривеношћу „промовишу се криминалци и примитивизам који је погубан за друштвени живот, али и свест људи“, оцењено је на седници.

Члан Савета РЕМ-а Слободан Цвејић изјавио је да су због недавног случаја у ријалити програму, када је на телевизији Пинк Кристијан Голубовић изнео претње смрћу, чланови били сагласни да траже да се покрене кривични поступак.

Како би приближио у којим размерама иде ова „драстична“ пракса, Цвејић је рекао да је тим поводом гледао спорну емисију Пинка, те да се у њој псовке биле „биповане“, док се претње смрћу гласно изговарају.

Закључује да је „неко водио рачуна шта ће бити у том програму“, с обзиром на то да су псовке прикривене, али да није имао свест о претњама које су изречене.

Извор: sputniknews


Напиши коментар