Милош Ковић: Треба да ослободимо Београдски универзитет


Милош Ковић

“Када се објави усташки твит у коме су усред псовке које су аграматичне на рачун Срба и династије Карађорђевић и у којем пише да смо заслужили Јасеновац и да је он казна за сва наша недела и починства, када неко каже да смо заслужили покољ деце и када то поздрави Никола Самарџић који предаје на Београдском универзитету, то у најмању руку заслужује судску тужбу” – наводи историчар и професор др Милош Ковић, који је на основу члана 387. и Закона о постракивању мржње и насиља над српским народом и за порицање геноцида у Јасеновцу тужио Николу Самарџића.

Како одржати српско јединство, каква је традиција Београдског универзитета и како је Титова политика утицала на њега, зашто се константно смањује број жртава у Јасеновцу, који су пацовски канали, зашто се дивимо и тежимо Западу кад они систематски уништавају, да ли је могуће у данашње време сачувати српску традицију и може ли Србија да одбрани Косово и Метохију теме су емисије “Српски свијет” у којој је говорио историчар Милош Ковић.

Ковић истиче да је важно обнављање историјске свести и очување Косовског завета.

“Када је реч о српском свету и јединству, ми га само обнављамо. Српски свет је давно створен, он постоји, сада га само обнављамо и одржавамо. Треба да обнављамо историјску свест која је морална свест. Косовско предање и косовски завет су важни за нашу историју” – каже Ковић.

Он говори како је Мило Ђукановић пао јер се суочио са нечим великим и да је ударио на, метафорички речено, старца од 800 година који га је на миран начин одувао.

“Тамо где дође НАТО, ту је трговина дрогом. Линија која води од Косова и иде преко Црне Горе води Мило. Зар морамо да бранимо нашу децу од криминалне хоботнице? Ми овде бранимо истину, слободу и бранимо нашу децу, ђедове, потомке од оних који нам кажу да смо заслужили то зло. Е па нисмо” – тврди Ковић.

Ковић сматра да живимо промену светске парадигме и да је Трамп доказ за то.

Извор: Искра


Напиши коментар