Отворено писмо амбасади САД: Да ли је истина да не дозвољавате да уђемо у Владу Црне Горе?


Фото/Илустрација: Скупштина Црне Горе

Кoалиција Демократски фронт из Црне Горе је упутила отворено писмо амбасадорки Сједињених Америчких Држава поводом информација да је Америка мандатару Кривокапићу наређено да лидери те коалиције никако не могу бити чланови нове, експертске владе.

Писмо њеној екселенцији Џуди Рајзинг Ранке преносимо у целости:

Поштована госпођо,

Обавештени смо од мандатара за састав Владе Црне Горе, Здравка Кривокапића, да му је од стране иностраног фактора ултимативно саопштено да лидери Демократског фронта не могу заузети она места у Влади која им је дао народ.

С обзиром да смо ову информацију добили убрзо након састанка којег је мандатар имао у Вашој амбасади, жељели би да чујемо од Вас, или од неког надлежног у Стејт Департменту, да ли Ваша администрација подржава овако скандалозан став.

Наше информације из кругова блиских администрацији председника Доналда Трампа говоре да ће се у потпуности поштовати сви демократски стандарди приликом избора и нове Владе у сувереној држави Црној Гори, као и на другим просторима.

Како смо ову информацију о мешању иностраног фактора добили у разговору са мандатаром Кривокапићем, а ценећи његову забринутост како би му непоштовање овог ултиматума правило проблем у будућим односима Црне Горе са Западом, тражимо да нам Ви, као амбасадорка најмоћније западне државе, јасно изнесете Ваш став о овом питању, да би грађани Црне Горе могли да процјене шта значи овај ултиматум, ако је саопштен са Ваше стране.

Извор: Новости


Напиши коментар