Кардиолог Вишеслав Хаџи-Тановић: „Не могу да препоручим генетски модификовану вакцину против коронавируса“


Кардиолог проф. др Вишеслав Хаџи-Тановић поручио је да не може да препоручи пацијентима да се вакцинишу оном вакцином против коронавируса која је генетски модификована.

Како је објаснио, смртност од короне је 0,14 одсто, а од срчаног удара 65 одсто.

„Смртност од малигних болести је 30 одсто, све друге болести су дакле 90 одсто“, поручио је он гостујући у „Јутру“ на ТВ Прва.

Каже и да би могао да препоручи својим пацијентима вакцину, мора прво да буде упознат са њом и њеним саставом, а како каже, мало се о томе зна.

„О саставу вакцине се говорило о у нашим научним круговима. У њој се налази сој вируса, благи облик који ви прележите, али вас подстакне да стви имунолошку одбрану… Ова вакцина по први пут која има компоненту која може да мења и генску структуру човека, то је оно због чега смо ми као стручњаци упозорили и сачакајмо да видимо шта се ту дешава“, поручиоје те додао да је чињеница да је код многих људи због некретања и стреса дошло до пада кардиваскуларних капацитета – срца.

Говорећи о вакцини, рекао је да већ имамо генетски модификовану храну, животиње и сада исту такву вакцину.

Кад се убаци генетски модификовани лек, вакцина, не знамо какве ће бити последице. Ми сада по први пут имамо генетски модигфиковану вакцину. Како ће то утицати на стварање потомства, то су питања које смо ми поставили и ја такву вакцину не бих могао да препоручим„, додао је.

Каже и да су лекови и вакцине највећи бизнис на свету, као и да „све што се ради у здравству то кошта и фармакоиндустрија ту највише зарађује“.

„Она има своје промотере… Када је пре 10 година био свињски грип, СЗО је месец дана пре тога објавила да ће бити епидемија и смањила квоту за проглашавање епидемије и шта се десило, нико се није ни закашљао. Немачка је платила 80 милиона евра за вакцине, Србија два милиона евра… Мој је савет – сачекајте„, закључио је др Хаџи-Тановић.

Извор: Б92


Напиши коментар