Брука живи довјека: Црногорски војници школују се у сплитској Лори – српском стратишту


Од 2006. године и независности Црне Горе, режим Мила Ђукановића уместо помирења кренуо је у отворену борбу против свих оних који су били за наставак живота у заједничкој Држави и прогласио их непријатељима Црне Горе.

На крају је дошао и отворени напад на Цркву, а резултат свих чињења и покушаја прављења ,,новог човека” од 2006. године до 30.08.2020. године је познат свима.

Ђукановићеви извођачи радова овог пројекта су били у свим државним органима, а Министарство одбране и Војска под вођством Бора Вучинића, Милице Пејановић- Ђуришић и Предрага Бошковића су били међу најактивнијима. Дошло је до рушења традиције и угледа који је увек имао црногорски војник, у свим Војскама током дуге и славне историје.

Одмах после референдума прекинута је сарадња и школовање на престижним војним школама и војној академији у Србији и кренуло се према Хрватској, Словенији, Македонији…

Уместо подофицира и официра, Црна Гора је добила ДОЧАСНИКЕ и ЧАСНИКЕ. Правила, правилници, приручници и остала војна литература која се користила у ЈНА и Војсци Југославије су одмах после референдума стављени ван снаге, а нова углавном нису ни до данашњег дана израђена.

Шаљу се у Хрватску наводно ,, најспособнији” официри и подофицири на курсеве за звања инструктора, да би касније пренијели знање и оспособили остале припаднике Војске. Политички подобни и ,,одабрани припадници” црногорске Војске се школују у бившем концентрационом логору у Лори, стичу се највиша војна звања на акдемији ,,Фрањо Туђман” и ,,Петар Зрински” у Загребу.

Полазници школа обавезно организовано посећују Книн и остала највећа стратишта српског народа у Хрватској и диве се злочинима који су вршени над Србима. Тако обучени, са литературом коју им пишу војни стратези Хрватске, долазе у Црну Гору и обликују нове црногорске ДОЧАСНИКЕ и ЧАСНИКЕ.

Питање за министарку Оливеру Ињац је да ли ће остати на истом путу као њени претходници? Да ли је по питању обуке и школовања било шта предузела? Је ли се ових дана, обилазећи јединице Војске, интересовала за обученост њених припадника и да ли зна да су се, уесто обуком и усавршавањем својих потчињених начелници одељења у ГШ ЦГ и одсека у јединицама, бавили прогоном учесника литија и активно учествовали у предизборној кампањи?

Црногорци опет славе злочиначку акцију „Олуја“ са Хрватима

Да ли је министарка у Центру за обуку добила на поклон- ПРИРУЧНИК ЗА ВИШЕ ДОЧАСНИКЕ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ, омиљено штиво нових црногорских ДПС војника и комита?

Иззвор: Борба.ме, Новости


Напиши коментар