Марија Захарова: Не притискајте Србију око Косова


Марија Захарова, Фото: Sputnik/ Anton Denisov

Русија позива да се не форсира постизање споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Сматрамо да су покушаји да се такозвана коначна нормализација односа Београда и Приштине форсира, убрзава некаквим вештачким роковима – деструктивни. Најважније је да се пронађе стабилна, одржива опција који ц́е, између осталог, бити прихваћена и у јавности – рекла је Захарова.

Према њеним речима, процес решавања косовског проблема без реализације већ постигнутих споразума осуђен је на застој.

– Подржавамо дијалог Београда и Приштине с циљем решавања косовског проблема под покровитељством Европске уније, која мора савесно и непристрасно извршавати своје посредничке функције, које су јој поверене одлуком Генералне скупштине УН – истакла је портпаролка.

Како је додала, Русија је забринута и због радикализације реторике косовских Албанаца након ванредних парламентарних избора.

– Изазива забринутост реторика косовских Албанаца након победе на ванредним парламентарним такозваним ‘изборима’ – рекла је Захарова.

Према њеним речима, Москва се нада да ц́е специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак успети да постигне напредак у решавању питања између Београда и Приштине.

Извор: vesti-online


  • 12
    Shares

Напиши коментар