Наставља се опремање Војске Србије


Илустрација. Фото: Министарство одбране

Министарство одбране и више домаћих фабрика потписали су уговор о набавци опреме и наоружања нове генерације домаће производње за потребе Војске Србије.

Како се наводи, уговорена је производња и испорука нових Пасарса, дигитализованог и модернизованог Огња, беспосадне платформе Мали Милош, новог оклопног возила БОВ ОТ и балистичких униформи за војнике.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић, који је присуствовао потписивању уговора, оценио је да је реч о доброј сарадњи Министарства одбране и домаћих фабрика, кроз коју ће у наредној години војска бити додатно опремљена.

„Захваљујући домаћој памети, нашем Војнотехничком институту и фабрикама Првој петолетки, Југоимпорт СДПР-у, Јумку и ФАП-у, са којима су потписани уговори, следи производња нових Пасарса, дигитализованог и модернизованог Огња, Малог Милоша и нових балистичких униформи за војнике“, истакао је Стефановић.

Он је нагласио да је међу средствима чија производња и испорука су уговорене и ново оклопно возило БОВ ОТ, које ће бити намењено заштити војника и којима ће се, у наредне две године, значајно подићи ефикасност Војске Србије.

„Драго ми је да видим да се ради даноноћно, да људи заиста не одмарају, већ раде чак и у овим сложеним временима пандемије ковида и поштујући све мере остварују резултате“, рекао је Стефановић.

Он је изразио очекивање да ће током наредне недеље бити потписани и уговори за куповину нових „Лазара“ и „Милоша“. „Наставићемо да улажемо и у опремање војске и у људе и у њихову заштиту, јер је војска најчвршћи стуб одбране Србије“, рекао је министар Стефановић.

Извор: Б92


Напиши коментар