„Најбоље у туризму“: Београд друга најбоља туристичка дестинација


Фото/илустрација: Панорама Београда

Београд се нашао на другом месту у категорији за најбољу туристичку дестинацију на недавно одржаном такмичењу „Најбоље у туризму“, које организује познати бренд „Узакрота“.

Највише гласова у овој категорији добио је турски град Измир, док се на трећем месту налази Њујорк, саопштено је из Туристичке организације Београда.

Директор београдске Туристичке организације Миодраг Поповић рекао је да Београд и Србија уливају повјерење код потенцијалних гостију.

– Чињеница да је Београд, по избору оних који су гласали на порталу „Узакрота“, у категорији водећих светских градова, туристичких дестинација, одмах иза Измира и испред Њујорка, говори да, узимајући у обзир наш регион, или још шире Европу, има велики углед и значај као један од лидера у категорији такозваног кратког градског одмора – навео је Поповић.

Он је истакао да су и промотивне активности на туризму довеле до тога да се о томе довољно зна, али и да се Београд прикаже као динамичан и примамљив град са атракцијама, садржајима и амбијенталним цјелинама које може да понуди чак и у доба вируса корона.

Извор: Блиц


Напиши коментар