Новак Ђоковић је у финалу Аустралијан опена по девети пут!


Фото: novakdjokovic.com

Шампион турнира у Мелбурну је без већих проблема после 113 минута игре победио 114. играча света, Руса Аслана Карацева, 6:3, 6:4, 6:2.

Била је то 20. узастопна победа броја један на турниру у Мелбурн парку која му је донела пласман у 28. гренд слем финале у каријери.

Тако је сачувао стопостотан учинак у полуфиналима Аустралијан опена, има 9/9, а ово му је била и 81. победа на овом такмичењу.

Требало је мало времена на почетку меча Новаку да опипа пулс противника, осети како игра и види на чему је.

Карацев је почео меч без видљиве треме, од старта је кренуо са агресивним ударцима и заиста је импресивно деловао у првох шест гемова у којима није било брејка.

Онда је Новак једноставно убацио у већу брзину, направио јебрејк у осмом гему и после 37 минута игре одсервирао за почетни сет, 6:3.

Видело се већ тада да ће за Карацева бити тешко да се врати, иако је на овом турниру већ губио са 2:0 у сетовима.

Новак је једноставно почео да игра онако како нас је све навикао, сигурно, тачно, прецизно, сломио је Карацева у трећем гему, потом и у петом и повео са 5:1.

На 5:2, Карацев је успео да искористи другу брејк лопту у гему и смањи на 5:3, а потиом одсервира и за 5:4.

Имао је 114. играч света велику шансу да се врати у сет, два пута брејк лопту у том десетом гему, али се Новак извадио сјајним сервисима па је после 81 минута игре повео са 2:0 у сетовима.

Деловало је да ће се Новак брзо одлепити и у трећем сету, одмах је направио брејк, повео са 2:0, али упорни Карацев је узвратио у четветом гему за 2:2.

И то је било то – Новак није попустио, одмах је вратио брејком, а потом повео и са 4:2.

Уследио је потом и нови брејк у седмом гему, те рутински сервис гем у којем је шампионски завршио посао.

Извор: Б92


Напиши коментар