Београд добија Сокак Небојше Глоговца


Комисија за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда на данашњој седници усвојила је иницијативу ЈДП-а да се у престоници именује Сокак Небојше Глоговца.

У иницијативи ЈДП-а наводи се да је Небојша Глоговац, као један од највећих глумаца у историји српског глумишта, играјући с пођеднаким великим успехом класични репертоар и савремене генерацијске улоге у представама и филмовима, снажно обележио период у коме је стварао.

Наводе да његово дело остаје у трајном наслеђу будућих поколења.

Председница Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда, Андреа Радуловић, истакла је значај чувања сећања на Глоговца, који је оставио велики печат на нашу културу.

„Небојша Глоговац је својом појавом и својим талентом представљао нешто аутентично и њему својствено у свету глуме. Својим непроцењивим доприносом развоју културних вредности у престоници и шире, оставио је дубок траг, који никада неће бити избрисан и који ће се чувати за будуће генерације. Именовањем улице остаће упамћен као један од највећих у свом, нажалост, кратком животном лету“, рекла је Радуловићева.

Чланови Комисије су усвојили и заједничку иницијативу дневног листа „Вечерње новости“ и заменика градоначелника Горана Весића, да се подигне споменик јунацима Мојковачке битке.

Извор: Б92


Напиши коментар