Дејан Рамбо Петковић: „Зашто нисам играо за репрезентацију“


Дејан Рамбо Петковић. Фото: mojacrvenazvezda.net)

Дејан Рамбо Петковић био је један од наших најбољих фудбалера у последњој деценији 20. века, али га у репрезентацији није било колико је требало да га буде. Сада је о томе проговорио.

Чувени фудбалер из Ниша је одиграо само осам мечева у националном дресу, постигао два гола, али… далеко је то од онога што је заслужио маестро с лоптом коме се и Бразил дивио.

Због разнроазних околности није био често на списку репрезентације, а ево шта је о томе рекао у великом интервјуу за „Спорт клуб“.

„Мислим да је то срамота. Нажалост, људи који су у то време били у репрезентацији су имали нека друга размишљања, планове, жеље, намере, можемо да назовемо то како год хоћемо. Ја сам у млађим категоријама имао највећи број утакмица и давао сам голове, био сам то што сам био. Одем у Реал Мадрид и одједном ме нема у репрезентацији. Нема логике. Био сам најбољи у кадетима, омладинцима и првом тиму и одем у Реал Мадрид и више не постојим за репрезентацију. Одем у Севиљу, одем у Бразил, па одиграм једну утакмицу када је наша репрезентација гостовала и играла са Бразилом. Тада је Живадиновић био тренер. Међутим, тада сам одиграо вероватно јер ми не треба преводилац, такво је моје схватање било. Касније кад сам играо у Италији, Вујадин Бошков ме је звао, он је знао играче, знао је ко сам и шта сам. Будем и капитен против Канарских острва и против селекције Каталоније. После тога нестајем са мапе. Почеле су неке глупости да се причају, не треба нам, далеко је, немамо пара да платимо тај пут. Било је за неке утакмице ‘не треба нам’ а онда када дође такмичење иду они који су се изборили за европско или светско“, рекао је Рамбо за „Спорт клуб„.

Бивши играч Црвене звезде је у поменутом великом интервјуу истакао да је у тренутку када је 1991. године добио понуду клуба из Љутице Богдана имао већ опцију да иде у иностранство.

„Имао сам и друге понуде из Србије, али сам као Звездаш изабрао Звезду. 1992. година је била специфична, добили смо ембарго, затворили су границе економске, политичке и спортске. Та година је била проблематична и наравно велики пех у мојој каријери. Имали смо то Европско првенство 1992. и ја сам из Радничког био позван од стране селектора и био у саставу репрезентације и нисам одиграо то Европско првенство“, истакао је Дејан Рамбо Петковић за Спорт Клуб.

Извор: Блиц


Напиши коментар