Милош Биковић: Бити Србин значи да треба помоћи ближњем кад год можемо и кад не можемо


Милош Биковић , фото: Дмитриј Лане / Russia beyond

Глумац Милош Биковић услед своје велике популарности у Русији, недавно добио у руско држављанство, истиче да се своје земље не одриче.

Он је објаснио шта по њему значи бити Србин и истакао да се патриотизам не исказује махањем заставе и певањем патриотских песама.

-Патриотизам нису ћевапи, навијање на трибинама, махање српском заставом или писање коментара по друштвеним мрежама ‘Косово је Србија’. Бити Србин значи да треба помоћи ближњем кад год можемо и, што је још важније, кад не можемо. Тада смо померили границе могућег. Ми до данас нисмо научили да је слога та која Србина спасава. Морамо бити јачи од свог ега. Слога је нада која нам недостаје, а која може да нас изведе из овог духовно-емотивног лутања у коме се налазимо и у којем прождиремо једни друге, рекао је Биковић и додао да је улоге ретко прихватао само због новца, преносе домаћи медији.

-Ретко сам улоге бирао само због новца. Нарочито не у Србији, јер овде новца нема. Тачније, нема озбиљног новца. Тек у последњих неколико година индустрија филма је почела да се развија, тако да сам улоге увек бирао јер су ми се допадале, објаснио је Млош Биковић.

Извор: Глас Јавности


Напиши коментар