На франкфуртском аеродрому ухапшен Србин по хрватској потерници


Илустрација

Документациони центар Веритас саопштио је јуче да је на франкфуртском аеродрому ухапшен Саво Грновић. Он је ухапшен на основу међународне потернице коју је расписао биро Интерпола Загреб.

Потерница је расписана због наводно почињеног ратног злочина на подручју Баније у рату деведесетих.

Према Веритасовим сазнањима, оптужницом Жупанијског државног тужилаштва у Загребу из октобра 2018. године Грновићу се ставља на терет да је, као припадник специјалне јединице милиције САО Крајине у новембру 1991. године у Петрињи из ватреног оружја усмртио четворочлану породицу Козбашић, укључујући и њихово двоје деце од од осам и 13 година.

Веритас наводи да је од супруге ухапшеног сазнао да је Грновић знао за шта се терети пред хрватским судом, као и да је своју одбрану изнео у Београду, када је тврдио да нема никакве везе са тим делом, а да су то потврдили и сведоци који су, такође по хрватској замолници, саслушани пред београдским судом.

Све више Срба на хрватским потерницама

Грновић се није налазио на списку Државног тужилаштва Хрватске осумњичених, осуђених и оптужених за ратне злочине са стањем на дан 30. јуна 2017. године, на којем је било 1.396 имена, саопштио је Веритас.

Извор: Б92


Напиши коментар