Ово је Пиксијев тим за Ирску


Фото: Фудбалски савез Србије

Фудбалска репрезентација Србије креће у поход на Светско првенство против селекције Ирске са новим селектором на клупи.

Пиксију је потребна мирна атмосфера с обзиром да је пред њим тежак задатак – да направи реформу тима, можда чак и смену генерација, а истовремено да одведе тим на велико такмичење.

Међутим, некадашњи мађионичар са лоптом нема много времена за неке корените промене у тиму, јер је између првог окупљања играча и првог меча имао само два дана тренинга.

Пикси је већ направио први корак ка „сређивању“ свлачионице, па су изостали позиви за поједине ветеране који су били ауторитети, па се очекује мало другачија атмосфера у тиму.

Ирска је савршен испит за овај тим из још једног разлога – уколико изостане победа, видећемо каквог је карактера ова екипа на основу реакције у следећем мечу са моћним Португалцима.

На голу би требало да буде Предраг Рајковић, а испред њега поуздани штопери Урош Спајић, Стефан Митровић и Никола Миленковић, који су свакако у најбољој форми међу нашим дефанзивцима.

Нема сумње да ће у рововској борби са Ирцима кључни део тима бити везни ред, а као фактор стабилности би требало да делује тандем Немања из ЛаЛиге – Максимовић и Гудељ.

На левој страни ће највероватније бити ове сезоне фантастични Филип Костић, мада сјајну сезону има и његов имењак Младеновић, али ће он шансу добити највероватније у наредним сусретима.

Најнеизвесније је кога ћемо гледати на десној страни, а предност би у овом тренутку требало да има Дарко Лазовић.

Највише очекујемо од офанзивних везних играча, а надамо се да ће Пикси успети да уигра наша два можда и најбоља играча – Душана Тадића и Сергеја Милинковић-Савића.

Што се тиче центарфора, ту ће Пикси свакако бити на можда и највећим мукама.

Александар Митровић је најбољи стрелац селекције, али већ два месеца је ван такмичарске и голгетерске форме.

Лука Јовић игра све више у Ајнтрахту, али још увек није на нивоу који га је красио пре две године.

Стога би Пикси могао да пружи шансу, заслужену, младом центарфору Фиорентине Душану Влаховићу који блиста последњих недеља у Серији А.

Имаће селектор на располагању још неколико играча који су у одличној форми, попут Филипа Ђуричића, Андрије Живковића, ту су и Саша Лукић, Урош Рачић, Немања Радоњић, Марко Грујић, Ђорђе Деспотовић.
А ривали у првом термину квалификација нису нимало наивни – после традиционалне „тврде“ Ирске стиже и даље актуелни првак Европе Португал са Кристијаном Роналдом, а потом следи незгодно гостовање у Азербејџану.

Три такмице у свега десетак дана, што значи доста промена у саставима, због чега је Пикси и позвао 30 фудбалера.

С обзиром на мало времена које је имао, не очекују се неке драстичне промене за меч са Ирском.

Стога би на терену опет требало да гледамо Србију у формацији са тројицом дефанзиваца, уз само једног центарфора.

Извор: Глас Јавности, Б92


Напиши коментар