Премијер Црне Горе: Прихватићемо да Србија поново именује Божовића за амбасадора


Премијер Здравко Кривокапић изразио је спремност да Црна Гора прими нове акредитиве за амбасадора Србије Владимира Божовића, али је поновио да садашња црногорска влада не може поништити одлуку претходне о протеривању.

Кривокапић сматра и да питање амбасадора Србије у Подгорици Владимира Божовића, кога је претходна црногорска влада прогласила за персону нон грата, не треба истицати, јер, према његовој оцени, свако потенцирање неког питања у будућности може представљати препреку за сарадњу.

Кривокапић је за „Дан“ рекао да, Србија, ако жели Божовића као једину могућност за будућег амбасадора у Црној Гори, то може урадити поштујући дипломатске протоколе, преноси Танјуг.

„Надам се да ће сви бити задовољни тиме што ћемо прихватити нове акредитиве за господина Божовића“, навео је Кривокапић и поново изнео тврдњу да у овом тренутку влада не може да поништава одлуке које није ни донела.

На питање да ли сматра да се односи између власти Србије и Црне Горе могу градити на здравим основама, Кривокапић је одговорио да однос са Србијом није онакав какав би Подгорица желела да буде.

Извор: sputniknews


Напиши коментар