Решење за проблем вишкова: Лидл откупио 230 тона кромпира од домаћих произвођача


Уз помоћ Министарства пољопривреде и Лидла до решења за произвођаче, Фото: З. Шапоњић

Лидл Србија откупио је око 230 тона кромпира од домаћих произвођача, речено је данас Танјугу у тој компанији.

Министарство пољопривреде саопштило је раније да је постигнутом сарадњом са трговинским ланцима, пронађено решење за проблем вишкова кромпира на домаћем тржишту.

У овој компанији кажу да потражња за кромпиром у последње време није једнака понуди и да је то бројне домаће произвођаче довело у незавидан положај.

Наводе да су учествовали у иницијативи да се помогне домаћим произвођачима кромпира и да ће се на њиховим полицама ускоро наћи чак око 230 тона, од укупно 250 тона откупљеног кромпира.

„Прихватили смо учешће у овој иницијативи, односно откупили више од 90 одсто количина кромпира„, рекао је директор сектора набавке Никола Балабан.

Након првих камиона у Горњим Бранетићима код Горњег Милановца, на утовар су стигли и шлепери у село Горњи Бањани који ће тоне овог поврћа превести до Лидлових продавница.

Иначе, због начина производње, кромпир са територије горњомилановачких села важи за један од најквалитетнијих и може да испуни строге критеријуме потрошача, истичу у овом трговинском ланцу.

Магацинпортал поздравља ову иницијативу и подршку коју је Лидл показао према домаћим произвођачима у решавању њихових проблема, а који су недавно имали простор на нашем порталу.

Извор: РТВ


Напиши коментар