Сулејман Угљанин би да припоји Рашку Косову, треба га казнити


На заједничком, антисрпском задатку: Аљбин Курти и Сулејман Угљанин

Лидер Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин отворено изражава тежње заједно с лидером косовског покрета Самоопредљење Аљбином Куртијем да Рашку област припоји лажној држави Косово.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је јуче у Скупштини Србије да ли има основа за предузимање законских мера према полтичарима који отворено учествују у активностима против уставног поретка и територијалне целовитости Србије.

Милићевић је рекао да лидер Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин отворено изражава тежње заједно с лидером косовског покрета Самоопредљење Аљбином Куртијем да Рашку област припоји лажној држави Косово.

Прочитај још: Шта Сулејман Угљанин још треба да уради да би закони Србије важили и за њега?!

– О томе је отворено било речи прилилком сусрета Угљанина и Куртија након избора на Косову и Метохији за привремене институције – рекао је Милићевић.

Милићевић је навео да Угљанин иде још даље и лобира за интересе Албанаца са КИМ, чији је пројекат албанизација Рашке области увелико у току, те да тај пројекат преводи Исмет Азизи, указујући да председник СДА Санџака на тај начин ради и против свог бошњачког народа у жељи да постане лидер нечега.

– Његова отворена сепаратистичка политика којом жели да одвоји Рашки управни округ и припоји га некој непостојећој држави или чак великој Албанији отворени је позив за рушење државног поретка – рекао је Милићевић.

Он је приметио да Угљанин наставља провокације и да је пре два дана с послаником Народне скупштине отишао да обиђе гроб Адема Јашарија, оснивача и припадника ОВК, која је проглашена терористичком организацијом и која је крајем 90-тих вршила злочине над српским и другим неалбанским становништвом.

Прочитај још: Аљбин Курти је пореклом Србин – Куртовић из села Сукобин код Улциња!

– Угљанин, не само да се дивио Адему Јашарију и величао његову личност него је отворено позивао на оружани устанак у Санџаку по угледу на побуне ОВК на КИМ које је Јашари предводио – рекао је Милићевић.

Извор: vesti-online


Напиши коментар