Црна Гора: Милова пирова победа у Никшићу – Власт ће формитати супротан табор


Обрађено 100 одсто гласова са локалних избора у Никшићу, одржаних у недељу.

На 138 бирачких места, која су била отворена до 20 часова, право гласа имало је 58.833 бирача, који су одлучили о избору 41 посланика локалног парламента.

Према последњим подацима, а након обрађених 100 гласова, Европски тим за Никшић је 40, 40 одсто гласова, или 18 мандата, За будућност Никшића 25, 90 одсто гласова, односно 11 мандата, Мир је наша нација 23,20 одсто и 10 мандата, Црно на бијело један мандат на основу 4,50 одсто гласалих за ту опцију, Народни покрет један мандат, а Социјалдемократска партија није прешла цензус.

Иако је ДПС појединачно освојио највећи број гласова, власт у родном граду председника Црне Горе Мила Ђукановића ће формирати супротан табор.

То такође значи и да ће власт ДПС у том граду коначно пасти након 20 година.

Србин нови градоначелник Никшића

После победе коалиције „За будућност Никшића“, нови градоначелник ће највероватније бити лидер ове листе Марко Ковачевић.

Марко Ковачевић, рођен у Никшићу 9. мај 1988. године, српски је политичар из Црне Горе, садашњи посланик у Скупштини Црне Горе од 23. септембра 2020. године и гласноговорник Нове српске демократије (НСД).

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета Црне Горе.

За време протеста у Црној Гори 2019—2020. ухапшен је након што је држао српску тробојску на степеништу Саборне цркве у Никшићу.

Ковачевић је добио 22. место на изборној листи коалиције За будућност Црне Горе за парламентарне изборе 2020. и изабран је за посланика у Скупштини Црне Горе.

По потврђивању посланичког мандата, Ковачевић је изабран за председника Законодавног одбора, члана Одбора за просвету, науку, културу и спорт и члана Одбора за антикорупцију.

Изабран је за носиоца листе коалиције За будућност Никшића (ДФ-СНП) на локалним изборима 2021. године у Никшићу као кандидат коалиције за градоначелника.

Извор: Б92


Напиши коментар