Црногорски новинар у отвореном писму немачком амасадору: Ви сте последњи који имате морално право да причате о геноциду


О геноциду не треба да прича амбасадор земље која је извршила три геноцида над Србима, која је стрељала ђаке

Поводом најновијих дешавања око „случаја Сребреница“ у Црној Гори, новинар Донко Ракочевић упутио је тим поводом отворено писмо немачком амбасадору у Црној Гори др Роберту Веберу.

– Готово свакодневно подсећате српски народ да треба да призна „геноцид“ у Сребреници, а Ви сте последњи који имате морално право да то радите, јер су припадници Вашег народа, у 20. веку, извршили чак три геноцида над Србима, у којима је страдало преко три милиона невиних људи.

Често се износи податак са Мировне конференције у Версају 1919. године, да је Краљевина Србија имала 1.250.000 жртава, а да то представља 28 одсто становништва које је имала пре рата. Нажалост, чак ни тај стравичан податак није суштински тачан, реални проценат страдалих је много већи. Током Другог светског рата извршен је други немачки геноцид над српским становништвом, у коме је убијено најмање 1.200.000 (милион и двесто хиљада) Срба, међу њима и стрељани ђаци у Крагујевцу.

Ваша земља је била међу учесницима НАТО агресије на моју земљу, 1999. године, под срамотним називом „Милосрдни анђео“, у којој је страдало преко двје хиљаде цивила, међу којима и троје деце из моје Мурине. Да ли сте били у Мурину да се поклоните жртвама Вашег злочина над мојим народом? Да сте цивилизован и хуман човек то би био први Ваш потез по доласку у Црну Гору!

То што се политички инструментализован Хашки суд није бавио геноцидом над мојим народом ваљда Вас не спречава да признате троструки геницид над мојим народом, ако сте при чистој свести и савести – написао је Ракочевић.

Извор: Новости


Напиши коментар