Још се не зна ко је провалио у цркву СПЦ у Шибенику


Миодраг Линта

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да је прошло пет дана од провале у православну цркву у Шибенику, а да полиција још није пронашла организаторе и починице.

„То јасно говори да циљ провале и разбацивања икона и другог црквеног инвентара није било користољубље већ ширење мржње према преосталим Србима у Шибенику и околини“, саопштио је Линта, наводећи да градска власт Шибеника на челу са градоначелником Жељком Бурићем из ХДЗ-а и шибенски бискуп Томислав Рогић, нису осудили варварски чин који се десио на задушнице.

На тај начин су, сматра Линта, прећутно подржали скрнављење православне светиње у Шибенику и послали поруку малобројним Србима да им је најбоље да се иселе или асимилују.

„Због тога је посебно важно да Делегација Европске уније у Загребу најоштрије осуди наведени напад на православну светињу и тражи да Хрватска поштује верске слободе у пракси“, навео је он.

Линта наглашава да се од завршетка рата до данас у Хрватској десио велики број напада на православне храмове, парохијске домове и православна гробља и да хрватска полиција ни у једном случају није пронашла организаторе и починиоце варварских напада нити су они кажњени у складу са законом.

Извор: РТВ


Напиши коментар