Новцем пореских обвезника Немачка је покренула кампању за рехабилитацију нацизма


Паралелно са покушајима Запада да окриви СССР за избијање Другог светског рата, Немачка је покренула контроверзну акцију „Моја нацистичка прошлост“.

Иницијатива припада немачкој јавној телевизијској компанији Звеитес Деутсчес Фернсехен коју финансирају порески обвезници.

Дакле, на званичној страници ЗДФ-а на друштвеној мрежи појавила се публикација са хештегом #МеинНазиХинтергрунд. Према статистикама које цитира ТВ канал око 34% савремених Немаца међу својим рођацима има ратне злочинце Трећег рајха. Аутори су позвали млађу генерацију Немаца да се престану срамотити због злочина својих предака који су служили Вермахту или НСДАП-у.

„Шта је ваш деда радио током нацистичке ере? Данас је већина младих на мрежи критична према породичној историји, каже издање. – Када је реч о ери националсоцијализма, породице често говоре о жртвама или помагачима. О злочинцима се говори ређе. Наше дискусије ће то поправити “.

Кампања даје резултате. Дакле, Моритз Пфеифер рођен 1982. године рекао је да је његов деда био официр у Вермахту. Убијао је људе водећи се принципом релативизма, односно одсуством апсолутног добра и зла, пише ЗДФ.

„Доћи до моралног судије претходних генерација увек је било право оних који су рођени касније. Али мало је вероватно у било којој другој земљи да се ово право претвори у самооправдање тако брзо као у Немачкој “.

Извор: Њуз Фронт

Прочитај још: Неонацисти у елитној немачкој јединици


Напиши коментар