У току привођење противника обавезног вакцинисања због ширења панике


Фото: Снимак екрана ЈуТјуб/Јована Стојковић

По налогу тужилаштва, полиција је јутрос привела Јовану Стојковић због сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда ширењем лажних вести, објавама на друштвеним мрежама против вакцинације.

У току је велика полицијска акција против такозваних „антиваксера“ и привођења и других осумњичених су у току, незванично је потврђено Танјугу у тужилаштву које коориднира ову акцију.

Тим поводом очекује се и саопштење Министарства унустрашњих послова.

Полиција је рано јутрос, са налогом тужилаштва за претрес стана и других просторија, дошла у дом Стојковићеве, која је претрес и расправу са припадницима МУП-а преносила уживо Фејсбуку, а након претреса је приведена.

Стојковићева је, према писању медија, позната по антивакцинашким ставовима и ставовима који су у супротности са свим званичним препорукама и мишљењима струке.

Јована Стојковић поподне на саслушању у тужилаштву

Председница покрета „Живим за Србију“, лекарка Јована Стојковић у току поподнева ће бити приведена у Палату правде на саслушање у Тужилаштво за високо технолошки криминал, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.

Након саслушања биће познато да ли ће тужилаштво тражити од суда да јој одреди неку меру забране или притвор.

Она је јутрос приведена у СБПОК.

Поред тога што се бори против обавезне вакцинације, она се противи и ношењу заштитних маски. Покрет “Живим за Србију” је на Јутјубу објавио и снимак њиховог подношења захтева министру просвете Шарчевићу против ношења маски.

Испред Палате правде окупио се велики број медија, којима је ње супруг пренео да су припадници СБПОК-а јутрос дошли код њих у стан са налогом за претрес и саслушање поводом кривичног дела изазивање панике и нереда, објавама на друштвеним мрежама.

Он је након саслушања у полицији пуштен да се брани са слободе, а против њега је, како навео, поднета кривична пријава и за ометање службеног лица у вршењу дужности пошто је снимао претрес и расправљао се са полицијом.

На њеној званичној Фејсбук страници наводи се да „страница служи искључиво у едукативне и информативне сврхе“, али се и додаје да се пратиоци за здравствени савет, или било коју дилему, ипак обратите свом лекару.

Сумња се да су њих двоје ширили панику објавама на друштвеним прежама против вакцинације.

Извор: РТВ, Б92


Напиши коментар