Хумана мисија основци из Сремске Митровице – ускршњи пакетићи за вршњаке са КиМ


Снимак екрана РТС

Од почетка месеца око 3.500 основаца из Сремске Митровице прикупља ускршње пакете за вршњаке са Косова и Метохије. Највише их је из месне заједнице „Блок Б“, која је позната као оаза хуманости и заједништва.

У кварту доброте у Сремској Митровици, таква је и школа. Свакога дана њени основци у посебну учионицу донесу нове шарене пакете за децу са Косова и Метохије. У њима су, кажу, играчке и друге ствари, али најважнија је љубав с којом то чине.

„Ту смо спаковали слаткише, оловке, фломастере и свеске и јако сам срећан што им можемо помоћи“, наводи Данило Ступар, ученик другог разреда ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровице.

Школа „Јован Поповић“ из Сремске Митровице једна је од седам у којима се спроводи акција. До сада су прикупили 800 пакета.

„Свако дете је послало емотивну поруку, у писму је садржај да желе да остваре комуникацију са децом са Косова и Метохије и да се једнога дана и упознају“, наводи Мирјана Ивановић, учитељица у ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровице.

Мина Радосављевић, ученица другог разреда ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровице, деци која живе на Косову и Метохији пожелела је добро здравље.

„Такође им желим да буде добра у школи, да се труде и да раде. И најважније – желим има да буду жива и здрава“, додала је Радосављевићева, док им је њена другарица из разреда Вања Дукић поручила да верују у себе.

„Чак иако сте мали, можете учинити пуно ствари, верујте у себе, јер ви то можете“, поручила је деци на Косову и Метохији Дукићева.

У Месној заједници која је организатор акције одушевљени су одзивом.

„Невероватно је колико деца сама желе да учествују у томе, а ту су и родитељи, тако да не сумњам у квалитет ове акције и у бројно стање тих пакета“, наводи Драган Божић, председник МЗ „Блок Б“ из Сремске Митровице.

У месној заједница „Блок Б“ живи 9.000 људи. Сами су уредили дечја игралишта, засадили дрвеће, организују акције, часове страних језика и баве се хуманитарним радом.

„Стварно је милина живети у овом делу града“, истиче Божић.

Осим по људским врлинама „Блок Б“ познат је и по томе што има много породица са троје и четворо деце. Све је овде подређно детету, па и једна од највећих манифестација у Србији „Павлове дечје игре“.

Да буду добри људи и негују односе, деца се овде уче од малена, па и лепим манирима, у којима је уживала и наша екипа.

Извор: РТС


Напиши коментар