Медаље за Војску Србије: Наши момци „укротили“ челичне горостасе на „Војном релију“ у Русији


Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Возачи Војске Србије освојили су једну сребрну и једну бронзану медаљу на такмичењу „Војни рели“, једној од 34 дисциплине Међународних војних игара, која се одржава у Кизилу на далеком истоку Руске Федерације.

У индивидуалним тркама, у категорији возила „Урал“ 6×6, сребрну медаљу донела је посада у којој су били водник Милош Четровић и десетар Иван Милошевић, а бронзу у категорији „Камаз“ 4×4 освојио је тим у саставу заставник Мирослав Љиљак и млађи водник Горан Станковић.

Након индивидуалних трка, возаче Војске Србије очекују надметања у трци са бојевим гађањем и на крају екипној трци. Све трке изводе се у различитим теренским условима, а такмичари тек пред старт добијају податке о маршрути, учитане у навигационе уређаје, преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила. На такмичењу се користе неборбена возила у категоријама 4×4 и 6×6 „Камаз“ и „Урал“, док се за трку са бојевим гађањем користе војна возила 4×4 ГАЗ-2330 „тигар“.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

За медаље у дисциплини „Војни рели“, осим екипе Војске Србије, такмиче се и екипе оружаних снага Израела, Монголије, Кине, Белорусије, Узбекистана и Русије.

На престижном такмичењу Међународне војне игре, ове године учествују екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије, такмиче се још и у дисциплинама „Чувар реда“, „Тенковски биатлон“, „Снајперска граница“ и „Армија културе“.

Србија ће ове године први пут бити један од домаћина Међународних војних игара и да ће се на нашим полигонима „Берановац“ и „Жича“ у Краљеву у дисциплини Чувар реда надметати екипе из шест земаља.

Извор: Новости


Напиши коментар