Додик: „БиХ ће бити миран и стабилан простор када се разиђемо“


Додик каже да је уверен да је време другачије него кад је пре десетак година почео причу о референдуму.

Шта ће бити с БиХ ако уђе оваква каква је у ЕУ, нити је она оваква потребна ЕУ, нити оваква ЕУ треба БиХ, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, гостујући у емисији Директно на АТВ одговарајући на питање шта ће бити са БиХ ако је не приме у ЕУ.

„Мислим да БиХ треба да се врати на унутрашњи договор о неколико ствари и то у оквиру оног изворног Дејтона и да то одржи, а да све ово остало не функционише, да све остало припада ентитетима и да покушамо још један нови круг ако је могуће да се задржи тај међународни суверенитет БиХ“, рекао је Додик.

Додао је да уколико се то не заврши онда народ треба једног дана да изађе на референдум и донесе одлуку о својој самосталности.

Додик каже да је уверен да је време другачије него кад је пре десетак година почео причу о референдуму. Он је подсетио да је пре неколико дана било пет година од одржавања првог референдума.

„Показали смо да можемо, овај народ се мора уверити да може да одлучује о томе, а не неки странци. Није важно који Американац долази на место амбасадора, већ је важно шта је народна воља и да ли има довољно карактерне лидере који могу да изнесу политички процес који није нимало једноставан“, казао је Додик.

Он је истакао да БиХ никад није била интерес ни императив, нити је Србима икад била потребна. Како је појаснио Додик, Срби су у БиХ „згурани“.

„Ја сам потпуно уверен да ће простор БиХ бити миран, стабилан и да ће имати значајан економски потенцијал и развој када се ми разиђемо и када буде свако своја мала државица у којој ће се извршити потпуна демилитаризација“, сматра Додик.

Извор: Танјуг


Напиши коментар